Burcu Çetinkaya'nın Liderlik sırları

“Etme eyleme, bu yaptığın erkek sporu” deseler de o hiç kulak asmıyor. Türkiye Bayanlar Ralli Şampiyonu Burcu Çetinkaya ezberleri bozuyor ve adeta bütünleştiği sevdalısı arabasıyla tozu dumana katıyor. Snowboard, satranç, atış sporları, dans, basketbol, avcılık ve sinema diğer tutkuları. Profesyonel olarak basketbol oynamış ve 2003 yılı Türkiye Snowboard Şampiyonu.
 Bu kadarla kalsa neyse! “Sporu seviyo kız” der geçeriz. Ama o aynı zamanda İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve Almanca biliyor. Robert Kolej’in ardından Koç Üniversitesi’nde ekonomi okumuş. Satış-pazarlama üzerine çalışmış. Senaristlik de yapmış bir ara. Televizyonda araba tutkunlarına özel bir program sunuyor bir süredir. 10 parmağında 10 marifet derler ya hani, işte tam üstüne bastık! Bize göre aynı zamanda o bir Süper Beyin’li!
Otomobil sporları kariyeri, 2005 sezonunda Hitit Rallisi ile başlamış Burcu Çetinkaya’nın. Fiat Palio ile katıldığı bu ilk yarışında bayanlarda 3. olmuş. Aynı yıl Fiat Rallisi’nde yine bayanlar kupasında 3.lük kazanmış. Kocaeli Rallisi’nde bayanlarda 2’nci; Beykoz Rallikrosu’nda sınıf 2’de 5’nci olmuş. 2005 Castrol İstanbul Ralli Şampiyonası’nın üç yarışına da katılmış ve Palio’su ile hepsinde finişe gelme başarısı göstermiş. Genel klasmanlarında 25, 21 ve 15’nci sıralarda tamamladığı her üç rallide de Bayanlar Kupası’nı rakiplerine kaptırmamış. Devamında başarıların ardı arkası kesilmemiş tabi. Son olarak 2010 Dünya Ralli Şampiyonası’nda Türkiye’de koşulan ayağında 12. olarak en iyi dereceye imza atan Türk pilot unvanına sahip.

Burcu Çetinkaya Mini Anketi

· En Sevdiği İçecek: RED BULL
· En Sevdiği Şarkı: Mina-GIORNI
· Kullandığı Otomobil: Peugeot 3008
· Konuştuğu Diller: İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Almanca
· Hobileri: Snowboard, Satranç, Atış Sporları, Dans, Basketbol
· En sevdiği pilot: Kendisi gibi bir bayan olan efsane Michele Mouton

Ralli Kariyeri

· 2005-İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu
· 2006-Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu İlk WRC Yarışı, Antalya
· 2007-Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu
· 2008-Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu
· Fiesta Sporting Trophy International İkincisi
· Türkiye Ralli Şampiyonası Sınıf-3 Birincisi
· 2009-Türkiye Ralli Şampiyonası Bayanlar Şampiyonu
· Türkiye Ralli Şampiyonası Grup A Birincisi
· Türkiye Ralli Şampiyonası Genel Klasman Altıncısı

LLiderlik Sırları Blog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder